Bizwords Logo

MCTI a lansat luni procedura de selectie a procesatorilor de plati on-line cu carduri in vederea operationalizarii sistemului "Ghiseu virtual de plati"

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei /MCTI/ a lansat, luni, procedura de selectie a procesatorilor de plati on-line cu carduri in vederea operationalizarii sistemului "Ghiseu virtual de plati", partile interesate fiind invitate sa intocmeasca si sa depuna documentatia pana la data de 9 decembrie 2005.
„Dat fiind numarul mare de posesori de carduri bancare, implementarea proiectului „Ghiseu virtual de plati” poate avea un impact major. Utilizarea cardului bancar pentru efectuarea platilor on-line aduce avantajul reducerii costurilor pe care un utilizator ar trebui sa le suporte in cazul efectuarii de plati prin sisteme Internet banking sau Home banking si care constituie o piedica in calea utilizarii acestor instrumente de catre persoane fizice in special, in efectuarea tranzactiilor prin mijloace electronice. Odata cu implementarea acestui proiect, relatia dintre administratia publica si cetatean va trece la o noua etapa”, a declarat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy.
Proiectul are ca scop imbunatatirea relatiei cetateanului cu structurile administratiei publice, la nivel central si local, prin asigurarea unei modalitati rapide de plata a debitelor catre stat (taxe, impozite, amenzi, etc.).
Totodata, se urmareste asigurarea transparentei in furnizarea de informatii si servicii publice, eficienta utilizarii fondurilor publice, accesul egal, nediscriminatoriu la informatii si servicii publice, confidentialitatea si garantarea protejarii datelor cu caracter personal, asigurarea disponibilitatii informatiilor si a serviciilor publice. Proiectul propus conduce catre imbunatatirea situatiei existente in ceea ce priveste posibilitatea de plata electronica, la distanta, prin intermediul cardurilor bancare.