Bizwords Logo

Vanatoarea de imagini

Multi turisti vin special in Romania pentru vanatoare – spaniolii in special sunt amatori de vacante „cu pusca”. Sunt insa si cei care se incumeta in „Estul salbatic” pentru o altfel de vanatoare: de imagini.

Iubitorii de natura se orienteaza fie spre Zarnesti, unde exista o intensa activitate stiintifica de studiere a comportamentului carnivorelor mari in Carpati si activitate ecoturistica aferenta, fie spre Brasov, punct de plecare intr-un circuit foto care strabate cel putin 3 judete.

Excursiile foto organizate de agentia Nimfa din Brasov tin intre 2-3 zile si o saptamana, dupa dorinta clientului. Tarifele sunt piparate: fotografiatul costa 100 de Euro/zi, filmatul – 200 Euro/zi. Costurile pentru persoanele insotitoare scad la jumatate.

Fotografii sunt dusi in zone montane pitoresti – Piatra Craiului, Muntii Persani. ?aga, Fagaras, Baraolt, Vrancea – unde, din foisoarele de observatie ale Romsilva, pot surprinde pe pelicula ursi, cerbi, rasi, capre negre, mistreti. Deplasarea intre o cabana si alta se face cu ghizi forestieri, iar transportul cu masini de teren costa 0,5 Euro/kilometru. Optional, se poate apela la un translator – 22 Euro.

Cazarea la cabanele Romsilva, dotate cu tot confortul, costa intre 20 si 30 de Euro pe noapte, de persoana. Pensiunea completa e 30 de Euro, sau 6 euro numai micul dejun, 12 Euro dejunul, 12 Euro cina.

Autor: Loreta Budin