Bizwords Logo

Centrul de Informare Europeana de la C?mpulung va contribui la dezvoltarea turismului

Campulung Moldovenesc va fi unul dintre putinele orase care beneficieaza de o finantare a Delegatiei Comisiei Europene in Romania pentru realizarea unui Centru de Informare Europeana, a declarat pentru Rompres primarul orasului, Gabriel Constantin ?erban.
Proiectul, realizat de Compartimentul programe, promovare turistica si integrare europeana al Primariei Campulung, are o valoare totala de 37.857 euro din care 29.696 euro finantare nerambursabila de la Comisia Europeana.
Procesul de evaluare si selectie a fost destul de dur, din cele 400 de cereri depuse de primariile oraselor mici fiind aprobate spre finantare circa 25 de proiecte. Scopul proiectului este de a facilita cetatenilor din Campulung Moldovenesc informarea si sensibilizarea cu privire la procesul de extindere a Uniunii Europene. Principalele activitati vor consta in oferirea de informatii despre legislatia europeana, precum si de editare a unor publicatii pe internet.
Primarul Gabriel Constantin ?erban a apreciat ca "este greu de anticipat intreaga importanta pe care o va avea implementarea acestui proiect la Campulung Moldovenesc. Dupa parerea mea, aceasta va fi foarte mare, municipiul nostru devenind un promotor al gandirii si actiunii de tip european in ?ara de Sus"