Bizwords Logo

Oferta financiara a facut diferenta in cazul privatizarii CEC

\'National Bank of Greece si banca ungara OTP au avut oferte financiare mai bune decat Raiffeisen pentru preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), a declarat, marti, reprezentatul Raiffeisen Bank la negocieri\', Andrei Stamatian.
\'Se pare ca ceilalti au avut oferte mai mari decat a noastra. Cred ca oferta financiara a facut diferenta, pentru ca mai intai s-a vorbit despre oferta tehnica si ni s-a spus ca ne-am calificat toti, deci nu parea o problema. Cand s-a deschis oferta financiara, s-au calificat OTP si National Bank of ,\' a explicat Stamatian. Acesta a refuzat sa dea detalii despre oferta Reiffeisen.
Potrivit ministrului finantelor publice, Sebastian Vladescu, Raiffeisen a iesit din cursa cu o diferenta de punctaj de 10 la suta, fara a preciza daca e vorba despre ofertele tehnice sau de cele financiare.
\'Teoretic, Raiffeisen mai are inca sanse, infime, de a pune mana pe CEC\', sustine Stamatian, deoarece comisia de privatizare a pastrat garantia angajanta depusa de banca pana la finalizarea procesului de privatizare.
\'Ceea ce e totusi interesant e faptul ca noi am depus o garantie, pe care ei o vor retine, desi nu ne-am calificat, pentru ca, in cazul in care nu se inteleg cu cele doua banci, s-ar putea intoarce la noi. Ceea ce e putin probabil\', a precizat Stamatian, fara a da detalii despre valoarea garantiei. Toti ofertantii au depus o garantie pentru participarea la privatizarea CEC.

www.rompres.ro