Bizwords Logo

Sejururile in strainatate se ieftinesc cu 15% din septembrie

Vacantele in strainatate costa, incepand din septembrie, cu pana la 15% mai putin. Ieftinirea pare sa fie o regula a agentiilor de turism, aplicata de cativa ani incoace. De aceea, foarte multi romani prefera sa-si faca rezervare pentru petrecerea concediului in aceasta perioada, cu atat mai mult cu cat vremea este mai blanda, iar aglomeratia se reduce.

„La inceputul lui septembrie, tarifele pentru destinatii externe incep sa coboare cu 10-15%, motiv pentru care turistii si-au schimbat preferintele pentru anotimp si au inceput sa mearga toamna in concediu“, ne-a declarat Ciprian Enea, reprezentant Marketing & PR Turism.
Fata de anul trecut, numarul romanilor care au ales sa-si petreaca vacanta in afara a crescut cu aproximativ 25% si datorita curselor charter, care s-au dublat, comparativ cu 2005, a adaugat Enea. El ne-a mai spus ca, dintre destinatiile preferate, Grecia a ocupat primul loc, urmata de Spania si Turcia. Mai mult, romanii vor pachete de servicii all-inclusive. „In aceasta perioada, un sejur complet, all-inclusive, de 7 zile pentru Grecia, de exemplu, transport cu avionul, costa, cu toate taxele incluse, intre 400 si 600 euro/persoana, in functie de categoria aleasa, respectiv trei, patru sau cinci stele“, a precizat Ciprian Enea.
Pentru Spania, turistii trebuie sa plateasca intre 350 si 700 euro la trei - patru stele, avand ca destinatie Costa Del Sol sau Tenerife.
Interesant este ca, in ultimul timp, romanii au inceput sa aleaga, in afara destinatiilor deja consacrate, si . Cat despre tarife, un sejur  de sapte zile in costa putin peste 200 euro de persoana, fara taxe de aeroport incluse.
Tarifele pentru litoral se reaseaza, in functie de sezon. „Preturile practicate de hotelieri vor fi mai mici cu pana la 10% incepand cu 15 august“, ne-a declarat ieri Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Acesta si-a exprimat speranta ca, de la 1 septembrie, sa fie continuat programul „O saptamana la mare“, destinat persoanelor cu venituri modeste. In acest caz, preturile vor fi usor modificate fata de prima parte a programului, desfasurata la inceputul sezonului.  
In ceea ce priveste veniturile agentilor economici de pe litoral, oficialul FPTR a precizat ca in ultimele trei saptamani au fost atinse incasarile prognozate pentru acest sezon. El a adaugat ca, in prezent, litoralul este „supraaglomerat“, iar gradul de ocupare se anunta la fel de mare pana la finele lunii august.

www.gardianul.ro