Bizwords Logo

Un singur control la granita intre Romania si Bulgaria din 2007

Romanii si bulgarii care vor traversa granita dintre cele doua state, dupa aderarea celor doua state la UE, vor fi opriti pentru un singur control vamal, efectuat in comun de politisti romani si bulgari, informeaza Mediafax.
Acordul privind frontiera dintre cele doua state presupune, potrivit Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), masuri de supraveghere a granitei, precum si facilitati de trecere a frontierei pentru cetatenii romani si bulgari. Formalitatile vor fi efectuate in puncte comune de catre autoritatile ambelor state, ceea ce va reduce considerabil timpul de asteptare, precizeaza MAI.
Acordul de cooperare intre autoritatile de frontiera va fi semnat astazi de ministrii de interne din cele doua tari. Tot azi, sefii politiilor din Romania si Bulgaria vor semna un Program comun de cooperare pe anii 2006-2007, privind cooperarea in combaterea criminalitatii organizate, traficului ilicit de stupefiante, substante psihotrope si precursori, a terorismului si a altor infractiuni grave.

www.gardianul.ro