Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

15 Aug Top Stiri

Succesul Internetului

Reactia Pentagonului la succesul sovietic determinat de lansarea satelitului Sputnik in anul 1957 a insemnat aparitia Internetului. In ziua de azi Internetul se foloseste la o scara larga si pentru unii chiar creeaza dependenta. Cele mai populare facilitati oferite de Internetul din ziua de azi sunt: ziarele electronice, posta electronica, paginile web, transferul de fisiere, transmiterea in timp real a programelor radio si TV, transferuri de bani si chiar cumparaturi on-line. Internetul a conferit informatiei un caracter indispensabil.

Aparitia Internetului nu a insemnat o conjunctura favorabila, ci evolutia tehnologica in sine a adus Internetul. Experientele anterioare acumulate: telegraful, televiziunea color comerciala, telefonia multipla, asamblarea primului computer au adus cunostintele necesare pentru efectuarea acestui pas.
Initial ideea de Internet era reprezentata in forma ARPAnet ( Advanced Research Projects Agency Net). ARPAnet era o retea intre mai multe computere din unele institutii americane care lucrau pentru ARPA (departamentul de cercetare din cadrul Pentagonului). La inceput Internetul nu a avut un caracter “civil”. Obiectivul sau era sa dezvolte o retea de transmitere a informatiilor in cadrul institutiilor americane, care sa nu fie afectata de atacurile care aveau loc asupra sistemului.
Lansarea ARPAnet are loc la inceputul anilor ’60 si este considerata de specialisti o reactie a Pentagonului la succesul sovietic de a fi lansat primul satelit artificial al Pamantului.

Ulterior, Internetul a fost introdus si in mediul academic incepand cu universitatile din Utah, Santa Barbara, Los Angeles si Stanford. O astfel de retea cuprindea in jur de 50 de computere, folosirea unei retele reducea considerabil costul utilizarii unui computer. Serviciile dezvoltate in aceasta etapa si care s-au pastrat si astazi sunt: FTPul ( File Transfer Protocol), telnetul, e-mailul si grupurile de discutii.

Schimbarea radicala este realizata in 1989 de catre Tim Berners Lee de la Centrul European pentru Fizica Nucleara prin proiectarea si dezvoltarea primului prototip World Wide Web. Ca si la prima sa configurare, Internetul a fost proiectat tot pentru a servi unui domeniu limitat: o platforma interna de comunicare pentru cei care lucrau la acest centru european.
Dupa implementarea unui Mosaic-Browser si dupa ce Internetul a fost dat in folosinta sectorului public acesta a crescut de la 130 de servere web in 1993 la 11.576 de servere web in 1994. Mediul business incepe sa devina interesat de existenta Internetului si se gandeste la beneficiile pe care i le-ar putea aduce o astfel de existenta.


Evolutia Internetului astazi a ajuns la comunitati on-line de zeci de mii de utilizatori, la e-commerce, web-design, magazine virtuale, campanii de promovare on-line. Orice brand care se respecta are azi propria pagina web.

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro