Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

17 Sep Top Stiri

Servicile de Private Banking

Tehnologia faciliteaza operatiile si tranzactiile desfasurate la invelul institutiilor din sectorul financiar. In prezent toate sectoarele din serviciile financiare prezinta o presiune sporita de a micsora marjele de profit. Oportunitatile apar in mod continuu. Pentru a putea fructifica toate aceste oportunitati, institutiile trebuie sa se adapteze noilor tendinte. Este greu sa implementezi metode noi, intr-un mod eficient, dar odata introduse la nivelul organizatiilor, noile metode solutioneaza problemele aparute, prin internet si specific pentru fiecare segment.

Serviciul de private banking este un serviciu de lux pentru clientii de lux. Clientii care au in conturile lor cel putin 100.000 de euro pot beneficia de toate ofertele unui astfel de serviciu bancar: dobanzi si comisioane mai avantajoase la credite si dobanda, pachete de produse, carduri in care sunt incluse tot felul de facilitati (includerea unei asigurari sau a unor reduceri ) si existenta unui bancher personal. Ideea unui bancher personal se sprijina pe existenta unui angajat specializat din acea banca. Acest angajat trebuie sa-si consilieze clientii atat in ceea ce priveste modalitatile de a acumula capital cat si in ceea ce priveste modalitatile de a-i conserva valoarea. Clientul nu va fi consiliat doar in ceea ce priveste directia pe care ar trebui sa o ia sumele investite, banca ii va spune chiar ce pondere din capitalul pe care il detine trebuie investita si ce instrumente de plasare a banilor sunt cele mai avantajoase.

ING Bank estimeaza ca in Romania sunt aproximativ 50.000 de potentiali clienti pentru serviciile de private banking. Bancile din Romania care au inclus in activitatea lor financiara astfel de servicii sunt: ING Bank, HVB Bank, BCR, BRD, Unicredit, Raiffeisen Bank si Citibank.


Primul operator pe piata de private banking a fost ING Bank. Banca a ales sa introduca astfel de servicii de gestionare a activelor private pentru ca a descoperit o piata neexploatata la acea vreme de aproximativ 50.000 de clienti. In prezent ING Bank are 500 de astfel de clienti de private banking care beneficiaza in primul rand de consiliere personalizata, dar si de alte avantaje: dobanzi negociabile la depozite, prioritate in acordarea creditelor. Pentru investitii, acesti clienti dispun de: depozite la termen in valuta si in lei, titluri de stat, actiuni cotate pe piata financiara, eurobonduri in tara si in strainatate si bonduri municipale.


Desi in Romania private banking este un concept nou, el exista in cadrul grupului Societe Generale de 100 de ani. Agentia de private banking BRD Primaverii a fost deschisa primavara trecuta si deja are clienti. Consilierii de clientela construiesc in functie de patrimoniul clientului si de obiectivele acestuia o strategie globala de investitii. In cazul in care clientii doresc servicii de private banking care nu sunt disponibile in agentie pot alege din serviciile pe care le ofere Societe Generale. Grupul detine sucursale si in cele mai indepartate zone de pe glob: Tokio, Hong Kong, Bahamas.


Oferta de private banking pe care o are HVB Bank i-a adus acesteia peste 250 de clienti. Aici private bankingul ofera fiecarui client pe langa solutiile finanaciare complete si personalizate, o mare varietate de optiuni investitionale si de informatii privind instrumentele financiare pe care le are la indemana. Prin intermediul acestui serviciu clientul HVB Bank poate investi in: titluri de stat, BVB, RASDAQ, bonduri municipale, eurobonduri, atat in tara cat si in strainatate. Prin private banking, HVB Bank asigura si asistenta one-stop-shop. Aceasta inseamna ca indiferent de necesitatile financiare pe care clientul le reclama, cererea lui va fi intotdeauna satisfacuta de bancherul sau privat.

BCR a pus la dispozitia doritorilor de private banking abia in anul 2004 acest serviciu si deja contorizeaza cateva sute de clienti. Caracteristicile principale ale activitatii de private banking in BCR s-au conturat in urma colaborarii pe care banca a avut-o cu reprezentantii IDS Sheer. BCR a avut ca model activitatea similara desfasurata de bancile de renume din lume, model pe care l-au adaptat necesitatilor pietei din Romania.


Desi este un serviciu nou pe piata romaneasca, asteptarile bancherilor in ceea ce priveste serviciile de private banking pe care le ofera sunt deja depasite.Ca orice activitate bancara, si serviciile de private banking prezinta propriul lor risc. Daca riscul este aproape nul in cazul depozitelor financiare la care beneficiaza de dobanzi preferentiale si clientul alege sa joace la Bursa, acesta isi asuma riscurile care tin de evolutia pietei pe care "joaca".

Irina Mateescu - Bizwords

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro