Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

15 Aug Top Stiri

Tehnologia 3G

Tehnologia viitorului a inceput deja sa aduca bani grei prin vanzarea unor astfel de licente in special operatorilor de telefonie mobila si distribuitorilor de telefoane. Connex a avut ambitia sa lanseze singur in Romania acest serviciu, fara ajutorul Vodafone, fiind de fapt singurul serviciu de telefonie mobila lansat integral sub brandul Connex. Ce este de fapt tehnologia 3G, ce presupune si ce schmbari aduce ?


UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) sau a treia generatie (3G) este o banda de distributie cu transmisia bazata pe pachete: a textului, vocii, video si multimedia, la rate de transfer de pana la 2 Mbps (mega biti pe secunda). Ofera utilizatorilor computerului portabil si ai telefonului mobil un consistent set de servicii, oriunde pe Glob. In conditiile in care tehnologia UMTS este complet implementata, computerul si telefoanele utilizatorilor pot fi conectate la Internet in mod constant, chiar si in timp ce acestia calatoresc. Acest lucru este posibil deoarece utilizatorilor le este oferit accesul prin retele wireless si transmisii prin satelit.

Pentru utilizatorii care opteaza pentru un pachet de servicii care are inclus si tehnologia 3G, avantajele aplicatiilor se regasesc la toate nivele: video 3G, muzica 3G si jocuri 3G.
Majoritatea utilizatorilor aleg tehnologia 3G pentru facilitatile video pe care aceasta le ofera si anume: video-ul mobil reprezinta o potentiala killer application pentru retelele 3G. Jucatorii importanti pe aceasta piata sunt: Mobliss, Idetic si Qualcomm MediaFlo. Dimensiunea estimata a acestei piete este de 800 de milioane de dolari.
Muzica 3G: conexiunile 3G de mare viteza vor stimula consumatorii sa descarce si sa asculte muzica pe telefoanele mobile, mai degraba decat cu ajutorul iPod-uri, radiourilor sau al altor dispozitive portabile. Competitorii cu un cuvant greu de spus in acest segment sunt: Musiwave, Melodeo, Sony StreamMan. Aceasta piata va ajunge in 2007 sa fie estimata la 1,7 miliarde de dolari.
Dintre cele trei nise, piata cu cea mai mare valoare estimata in 2007 este cea a jocurilor 3G si anume 7,4 miliarde de dolari.

Operatorii de telefonie mobila si-au achizitionat licentele pentru aceasta tehnologie, insa nu vor putea sa profite de pe urma acestui fapt decat peste un an - doi. Unii dintre acestia nici macar nu se grabesc sa se foloseasca de licentele respective, chiar daca au costat destul de mult. Valoarea lor cumulata a atins suma de 100 de miliarde de dolari luand in calcul doar continentul European. (sursa: Yankee Group).
In Marea Britanie, clientii Orange folosesc in proportie de 70% tehnologia 3G. Competitorul sau T-Mobile a afirmat public acoperirea a 8 dintre cele mai importante orase britanice, folosind aceeasi tehnologie.
In Romania, Connex si Orange detin licenta pentru tehnologia 3G din luna februarie. Connex a facut deja cateva demonstratii folosind echipamente Ericsson si Siemens.
Conform estimarilor Ministerului Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei in anul 2006, cel putin un sfert din populatia tarii va opta pentru aceasta tehnologie. Tehnologia 3G in cifre luand ca reper anul 2004: o crestere anuala a vanzarilor de 44% pentru toate echipamentele adecvate, 45 de milioane de abonati ai serviciilor 3G, 4% din telefoanele vandute in 2004 sunt compatibilie 3G.

 

sursa: Irina Mateescu -BizWords

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro