Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

20 Sep Top Stiri

Bancile isi extind retelele in acesti ultimi ani de expansiune in Romania

Timp de 10 ani, dupa 1990, Romania a oferit prea putina incredere bancilor straine, care nu s-au inghesuit sa vina in Romania si sa dezvolte afaceri masive pe segmentul retail. In plus, important este de precizat ca nici economia romaneasca atrofiata nu permitea o astfel de dezvoltare, piata nu era pregatita sa asimileze un astfel de segment. Bancile aveau perspective pe termen lung, dar nu si target pe termen scurt. Vremea in care bancile romanesti nu concepeau sa ofere credite de consum in magazine precum Altex, Domo sau Flanco pare astazi o amintire amuzanta. Bancile s-au extins puternic dupa anul 2000, iar din 2004 lupta a devenit acerba. Acum institutiile bancare vor sa prinda "ultimul tren" pentru castigarea unui segment de piata. Specialistii anticipeaza 2-3 ani agitati pe piata, cu extinderi insemnate ale retelelor bancare; va fi si momentul in care se vor contura cateva mari lanturi financiar-bancare ce vor putea rezista in contextul unei piete asa cum se profileaza ea pentru anul 2010.

OTP Bank, Libra Bank, Banca Transilvania, Banca Comerciala Carpatica, HVB Bank, ProCredit Bank, dar si BCR, BRD, Piraeus Bank, Finansbank, Volksbank sau Romexterra sunt printre institutiile bancare care "vaneaza" practic orice spatiu comercial pe care l-ar putea inchiria pentru deschiderea unei noi sucursale sau agentii. Pana la saturarea pietei bancare mai este ceva timp, sunt niste ani in care pe piata creditelor isi pot face cu usurinta loc companii precum Estima Finance, Credisson, TBI Leasing, Domenia Credit sau International Financial Services. Mai degraba exista riscul saturarii pietei imobiliare, caci spatiile sunt tot mai greu de gasit - evident ca piata bancara nu este singura care se extinde atat de puternic pe retail, deci concurenta este si dincolo de segmentul intern bancar. In conditii normale, in jur de 2008 - 2010 (anul difera in functie de specialistii consultati) se va ajunge la o stabilitate pe piata bancara, pana in acel moment fiind foarte posibila si o concentrare sub deviza "pestele mare il inghite pe cel mic". Banci precum Banca Transilvania si Banca Comerciala Carpatica sunt chiar acum tinte ale marilor banci internationale.

Bancile deja existente pe piata din Romania vor dori sa se extinda si la un moment dat nu o vor mai putea face decat prin cumpararea unei alte retele bancare, iar bancile straine care nu au intrat inca in Romania nu o vor mai putea face decat prin preluarea unui jucator de pe piata interna. Se termina resursele pentru constructia de la zero sau pentru dezvoltarea pe cont propriu, ultimii ani sunt cei prezenti. Pana atunci insa, poate numarul de sucursale bancare va creste pana spre dublare, iar numarul de angajati din unitatile bancare va creste si el intr-un ritm asemanator.
Sursa: SMART financial

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro