Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Jul Top Stiri

Set de masuri pentru dezvoltarea durabila a Deltei Dunarii

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, o serie de masuri pentru asigurarea unei dezvoltari durabile a zonei Deltei Dunarii, a declarat Sulfina Barbu, ministrul mediului si gospodaririi apelor.
Masurile au fost identificate de un grup de lucru format din reprezentati ai Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) si Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC).
Sulfina Barbu a afirmat ca Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor va promova, pana la data de 14 decembrie 2006, Studiul Master Plan Suport pentru dezvoltarea durabila in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Studiul se afla in prezent procedura de obtinere a avizului de mediu.
De asemenea, MMGA, prin Administratia Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, va elabora un Regulament de Urbanism, care sa fie aplicat in toate localitatile din perimetrul Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, pana la refacerea Planurilor Urbanistice Generale din zona.
Regulamentul va fi elaborat de catre pana la data de 14 decembrie 2006, cu avizul Consiliului Judetean Tulcea, Consiliului Judetean Constanta si al MTCT, a declarat Sulfina Barbu.
Regulamentul - cadrul de urbanism va cuprinde reglementari privind constructiile din Delta Dunarii, din punct de vedere al materialelor ce vor fi folosite, al regimului de inaltime si al ocuparii terenurilor.
'Acest Regulament este absolut necesar deoarece in Delta Dunarii sunt foarte multe constructii realizate cu materiale care nu se incadreaza in specificul zonei', a spus ministrul mediului.
De asemenea, MMGA va promova permanent lucrarile de investitii prevazute in Studiile de Fezabilitate ale Master Planului Suport pentru dezvoltarea durabila in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
'Master Planul promovat de noi a fost apreciat atat de Comisia Europeana, cat si de Comisia Fluviului Dunarii. Acestea au recomandat tarilor vecine, si Ucraina, sa elaboreze Master Planuri pentru rezervatia biosferei de pe teritoriul lor, in concordanta cu Master Planul elaborat de ', a precizat Sulfina Barbu.
Pana la 1 septembrie 2007, MTCT va reactualiza Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal pe aria Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii. Termenul de realizare a Planului include si intervalul de timp necesar procedurii avizului de mediu, care poate fi de minim 6 luni. Acest Plan va propune o strategie de dezvoltare durabila pe termen mediul si lung, in vederea actualizarii Planurilor de Urbanism Generale, pentru toate unitatile teritorial-administrative al Rezervatiei.
Planul va mai cuprinde analiza si caracterizarea starii actuale a teritoriului Deltei Dunarii si va stabili prioritatile de actiune. Finantarea va fi asigurata din fondurile MTCT, potrivit Legii 10/1995 privind calitatea in constructii.
Ministrul mediului a adaugat ca Inspectoratul de Stat in Constructii a finalizat la data de 3 august actiunea de control privind modul in care au fost respectate de catre primarii normele de eliberare a autorizatiilor de constructie in Delta Dunarii. Rezultatele acestui control au fost prezentate in sedinta Guvernului de miercuri.

www.rompres.ro

 

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro